T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

ANDIRIN FIRINCILARINA EĞİTİM DÜZENLENDİ.

Yayın Tarihi : 26.11.2019

Tarım ve Orman Bakanlığı ile Türkiye Fırıncılar Federasyonu arasında imzalanan protokol Kapsamında Andırın İlçesinde bulunan fırın işletmelerinde ekmek üretimi, dağıtımı ve Satışı aşamalarında görev yapan personel ve iş yeri sahiplerine Türk Gıda Kodeksi Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliği" kapsamında eğitim verildi.

Andırın Esnaf ve Sanatkârlar Odası işbirliği ile İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünün Konferans salonunda gerçekleşen eğitime Fırın işletmeleri üretim aşamalarında çalışan 23 Personel ile Gıda Kontrol Görevlileri katıldı

Kahramanmaraş İl Tarım ve Orman Müdürlüğü teknik personellerinin verdiği eğitimde Kişisel hijyen, işletmede temizlik ve dezenfeksiyon maddelerinin kullanımı başta olmak üzere hijyen kuralları ve sanitasyon ile ilgili genel tanımlar, gıdalara bulaşılabilecek zararlı maddeler ve gıdalarda oluşabilecek bozulmalar, personel, iş yeri ve ekipman hijyeni, fırınlarda iyi hijyen uygulamaları, gıda infeksiyonu ve zehirlenmeleri ile ekmek ve ekmek çeşitleri mevzuatı gibi konular anlatıldı.